Tunus Omleti

Tunus Omleti

  • 1 orta büyüklükte kırmızı etli biber
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 kâse dövülmüş soğan
  • 2.5 büyük yumurta beyazı
  • 1 büyük yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/8 çay kaşığı paprika
  • 1/8 kâse dövülmüş çekirdeksiz Kalamata zeytini
  • 1/8 kâse sarı kuru üzüm
  • 1/8 kâse düz yapraklı maydanoz
  • 2 kepekli pide

Izgaralı et kabını ısıtın. Kırmızı etli biberi ikiye bölün; sapını ve tohumlarını çıkarın. Kesik yeri aşağı gelecek şekilde folyo kaplı yemek kâğıdına serin. Dışı kararana kadar yaklaşık 8 dakika süreyle 8-10 santim mesafeden ısıtın. Kırmızı etli biberi folyoya sarın; 5 dakika soğutun. Tekrar açın; kararmış dış zarını çıkartın ve şeritler halinde kesin. Bu arada, büyükçe bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Yağ ve sonra da soğanı ekleyin; 4 dakika pişirin ve arada bir karıştırın. Yumurta beyazlarını, yumurtayı, tuzu, kimyonu ve kırmızı etli biberi paprikayı çırpın; karışımı tavaya dökün ve 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kırmızı etli biber şeritlerini, zeytinleri, kuru üzümleri ve maydanozu yumurta karışımına ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yumurtalar istenen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Pide üzerinde servis yapın.

Kalp ve Damarlar

B vitamini, homosistein seviyelerini düşürür ve zeytinyağı da damarların temizlenmesine yardımcı olur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.