Mehmet Öz Diyeti

KAHVALTI (Birini ya da ikisini seçin)

  • Akçaağaçlı Yulaf Ezmesi; Kuru Erik ve Yaş Erik ile birlikte (Tarifi)
  • Çifte Elma Tarçın Light Meyveli Yoğurt (Tarifi)
  • Tunus Omleti (Tarifi)
  • Peynirli ve Çay üzümlü (Yaban Mersinli) Limon Soslu Krep (Tarifi)
  • Kremalı Keçi Peynirli Omlet Frenk soğanı ve Mısır ile birlikte (sayfa 364)
  • Biberli Fasulye ve Mısır ile birlikte Yumurtalı Meksika dünimü (sayfa 367)
  • Kuzu Mantarı (uzak doğu kökenli bir mantar) ve Kuşkonmaz Kızartması (bir omlet türü); Somon Füme ile birlikte (sayfa 363)
  • Ahududu – Portakal Light Meyveli Yoğurt (sayfa 362)
  • Çifte Çilek Blender Patlağı (sayfa 357)
  • Ananas – Muz Frape (sayfa 358)
  • 1 çay kaşığı fıstık ezmesi sürülmüş 1 dilim kızarmış kepek ekmeği
  • 1 çay kaşığı elma ya da ceviz ezmesi sürülmüş 1 dilim kızarmış kepek ekmeği
  • 2 ya da 3 tane iyice haşlanmış yumurta, sarısız
  • 2 parça yağsız hindi, yağsız hindi sosu, tofu sosu veya sebzeli burger
  • 1 kâse mısır gevreği veya soğuk yulaf gevreği veya 120 el yağsız ya da az yağlı soya sütü içinde 1 fincan pişirilmiş yulaf gevreği
  • Yarım kâse sote edilmiş sebze ile 3 yumurta beyazından omlet
  • 1/4 kâse taze ya da dondurulmuş (kendi seçiminize bağlı olarak) kabuksuz meyve veya içinde tortusuyla yüzde 100 gerçek portakal suyu ve 200 gram Light meyveli yoğurt

ATIŞTIRMA (bir sabah ile öğle arası, bir akşam üzeri)

  • Cacık (sayfa 386)
  • Elma, erik, muz veya armut
  • Yaklaşık 100 kalori sağlayan kuru, kepekli kraker
  • Dilimlenmiş meyve-sebze
  • Sote sebzeler (bir haftalık sebzeleri zeytinyağına batırın ve tuz, biber ya da sarımsak ile çeşnilendirin; atıştırmalık olarak buzdolabında saklayın ya da tariflerde kullanın)
  • 1/2 fincan tatlandırılmamış mandalina konservesiyle az yağlı yoğurt ve biraz kuru üzüm
  • 6 ceviz, 12 badem. 12 mahun cevizi, 20 fıstık, 15 gram tuzsuz kavrulmuş kuruyemiş; veya 15 gram gerçek kakao temelli çikolata (öğle yemeğinden önce; herhangi bir seçenekle birlikte)
  • 15 gram kuruyemiş veya gerçek kakao temelli çikolata (akşam yemeğinden önce) ve yukarıdaki tüm bu seçeneklerden herhangi biriyle Kahve veya çay ve/veya su

MEŞRUBATLAR

  • Bir fincan kahve, çay ya da yağsız süt
  • Bir bardak su (veya sabah kahvaltısında tortusuyla birlikte yüzde 100 portakal suyu)
  • Bir kadeh şarap (aksanı yemeğinde) su

ÖĞLE YEMEĞİ (Birini Seçin)

  • Tomato Bruschetta (Sarımsaklı zeytinyağlı domatesli ekmek) (sayfa 380)
  • Taze Keçi Peyniri Izgara Sebzeli Sandviç (sayfa 369)
  • İran Barbunyası (sayfa 383)
  • Makarnalı Fasulye Çorbası (sayfa 373)
  • Portekiz Fasulye Çorbası (sayfa 376)
  • Gerçek Tavuk Çorbası (sayfa 371)
  • Sezarsız Sezar Salatası (yumurtasız)
  • Tilapya Izgara; Asya Kırmızı Mercimeği ve Karalahana ile birlikte
  • Zencefil, Havuç ve Portakal Cappuccino Fincan Çorbası
  • Bir Kâse Soya Fasulyesi ve Asya Salatası
  • Bezelycli Sıcak Teriyaki Soslu Biftek (sayfa 378)
  • Kızarmış Kırmızıbiber ve Kalamata Zeytinli Sicilya Salatası (sayfa 374)
  • Dijon Tavuğu (sayfa 385)
  • Avokadolu dip ve ya Kızarmış Domatesli Fesleğen Çorbası (sayfa 369-396) ya da yarım Konserve Somon Doldurulmuş Avokado (sayfa 368)
  • Brokoli Sandviç (veya roka ve taze Parmesanlı salata ile şems yapılabilir; zeytinyağı, limon, biber ve tuz) (sayfa 381)
  • Güçlü Humus Sandviçi (eğer kendiniz yapmak İstemiyorsanız, dışarıdan alacağınız humustan her sandviçe 3 çorba kaşığı doldurabilirsiniz) (sayfa 372)
  • Sert baget ekmek 1 parça kepekli kızarmış ekmek, 15 gram az yağlı kremalı peynir, 30 gram dilimlenmiş ya da konserve somon, bir dilim soğan, bir dilim domates, kapari
  • 1/4 kâse temizlenmiş ve yıkanmış nohutla karışık 3 kâse (katıksız) salata ile 1 ya da 2 çorba kaşığı balsamik sirke-zeytinyağı karışımı (1 ölçü yağa 2 ölçü balsamik
  • 1/4 kâse konserve somonla veya ‘A kâse ızgara tavukla 3 kâse (katıksız) salata
  • Kepekli İngiliz ekmeği üzerine ızgara sebzeli burger, dilimlenmiş domates, kırmızı soğan, ketçap ve kıvırcık salata

AKŞAM YEMEĞİ (Birini Seçin)

  • Ispanaklı ve Hardallı Somon (sayfa 388)
  • Izgara Tavuk veya Balık; Karamelize Tatlı Soğan ve Wasabili Patates Püresi ile birlikte (sayfa 389»
  • Tavuklu, Elmalı ve Kızarmış Bademli Sıcak Ispanak Salatası (sayfa 387)
  • Kırlangıç Balığı Barbekü; Baharatlı Barbunya ve Pirinç ile birlikte (sayfa 390)
  • Ton Nisuaz Izgara (sayfa 391*
  • Mozzarella Füme ve Sebze Doldurulmuş Pizza (sayfa 392)
  • Mandalinalı Tavuk (sayfa 393)
  • Kızarmış Tavuk ve Pestolu burgu makarna (sayfa 394)
  • Izgara Domatesli Tuscan Ton Balığı (sayfa 395)
  • Kırmızı dolma biberli Teriyaki torn ve kuzu mantarlı yasemin pirinci (sayfa 396)
  • Gökkuşağı Karidesli Moo Shu Rulosu (sayfa 397)
  • 120 gram sevdiğiniz bir balık ya da tavuk göğsü kızartın ve 1 kâse sote edilmiş sebze ekleyin: 2 çorba kaşığı balsamik yağı/zeytinyağı soslu akşam yemeği salatasıyla birlikte servis yapın (1 ölçü yağa 2 ölçü balsamik)

TATLI (Her Üç Günde Bir)

  • Çikolatalı Soyalı Dondurma Light Meyveli Yoğurt (sayfa 398)
  • Çikolatalı Çilekli Dondurma (sayfa 399)
  • Akçaağaçh Frambuazlı Dondurulmuş Yoğurt (sayfa 400)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.